Мерач на содржина на чистота на кислород CY-12C кислород
Свеж

Мерач на содржина на чистота на кислород CY-12C кислород

DEN 1920.00

Достапно.

Сензорот на инструментот усвојува напредна технологија за производство на електрода на кислород, која постигнува долг живот, висока стабилност, висока прецизност, брзо време на реакција и може да одолее на мешање на разни штетни гасови (особено мешање на водород). Калиум хлорид се користи како електролит, а материјалот за дијафрагма е полиперфлуороетилен пропилен филм избран за пренесување кислород. Одредување содржина на кислород во околината на индустриските и рударските претпријатија, кабините, тунелите, машините за азотни вшмукување на варијабилен притисок, генераторите на кислород, хемиските и ѓубривото индустриски гасови се неверојатно ефикасни во избегнување на системски експлозии заради кислород во процесот на производство и спречување на просторијата каматни несреќи во хипоксични околини.Мабиента Температура : 0-40 ° C, влажност. Електродата на кислород произведена од нашата фабрика има добиено и кинески патенти. Инкубатори и операции на воздушна и нуркање во медицинскиот бизнис. Содржината на кислород во издувниот гас на моторот со внатрешно согорување и содржината на кислород во грип гас е откриена за да се постигне разумна контрола на согорувањето и зачувување на горивото. Погоден е за утврдување на содржина на кислород во метеоролошкото одделение за производство на водород, производство на водород, производство на кислород, производство на азот и инспекција за квалитет на инјектирање во фармацевтски фабрика. 0-5,00% Минималната резолуција е 0,01% ± 0,5%. Домаќинот на инструментите се собра со увезено коло за конверзија А/Д и дигитален дисплеј, кој има карактеристики на лесно работење и широк спектар од 0,00%-100% , особено погоден за следниве прилики. Сензорот на инструментот е електрохемиска поларографска дијафрагма кислород електрода. Технички перформанси 1. Одредувањето на содржината на 3, 3,3 -оксиген се врши во складирање на атмосфера на зрна, овошје, зеленчук, тутун, кинески хербални лекови, лисја од чај, суво овошје, итн. Реакцијата на електродата е како што следува катодата : O ₂ + 2 H ₂ O + 4 E → 4 OHˉ Ag + Clˉ → Ag Cl Струјата на електродата е пропорционална со содржината на кислород во гасот, управувано од аналогна конверзија и декодирање и го раселува процентот на кислород преку дигитален екран.Поставете ја точност 0-100% EMSP; Минималната резолуција е 1% ± 3%. Користи платина катода и анода на хлорид од сребро-сребрена боја.

Детали

Избор на клиенти