Плоча 43-Американската Златна Трева
Свеж

Плоча 43-Американската Златна Трева

DEN 1.33

Достапно.

Плоча Од Природната Историја На Каролина, Флорида и Бахамските Острови Лондон : 1734-1743 (прво издание и второ издание) големина на Листот : 14" х 20" врамена големина : 24 "х 20 1/2" во 1712 година, уметникот и натуралист роден во англија, Марк Кејтсби, започна серија експедиции во јужните колонии На Британска Северна Америка. Воодушевен од дивиот свет На Новиот Свет, тој помина години патувајќи пеш низ делови од денешна Вирџинија, Џорџија, Каролина и Бахамите. Во текот на неговите патувања, тој наиде и документираше неброени сорти на животински и растителен свет кои беа целосно непознати за Европејците. Неговите цртежи и писмени набудувања беа суровина за невиден проект : научен извештај за претходно неистражениот див свет, со илустрации земени од животот. Кога Кејтсби се вратил во Англија од неговото последно патување Во Америка во 1726 година, тој не можел да си го дозволи трошокот за професионално врежување на неговите цртежи. Незаинтересиран, тој се научи да гравира со помош на џозеф Гупи, француски уметник кој живее во Лондон, и продолжи да ги произведува сите, освен неколку плочи за неговото објавување. Тој скрупулозно го следеше боењето на гравурите, или самиот ги сликаше впечатоците или внимателно ја надгледуваше работата за да ја осигура нејзината верност кон неговите подготвителни студии. Резултатот од упорниот напор На Кејтсби беше најубавата, комплетна и единствена студија за природна историја некогаш направена. Широко се смета за крунисувачко достигнување на уметноста и науката од 18 век, Природната Историја На Кејтсби На Каролина, Флорида и Бахамските Острови не изгуби ниту една од својата моќ да ужива во 250 години од нејзиното објавување. Оваа извонредна студија За Американските растенија, животни и морски животни обезбеди важен модел за подоцнежните уметници, вклучувајќи Го И Џон Џејмс Одубон, кој ги следеше стапките на Кејтсби еден век подоцна. Делата илустрирани овде се меѓу Ремек-делата на Природната Историја На Кејтсби. Шармантен, карактеристичен стил на уметникот.

Детали

Избор на клиенти