СЕВЕЗ Камин Чад Евакуатор, Камин Навивачите На Каминот На Огништето Вентилатор На Оџакот, Одвод Вентилатор За Камин За Скара, 80 Вати 7 Лисја
Свеж

СЕВЕЗ Камин Чад Евакуатор, Камин Навивачите На Каминот На Огништето Вентилатор На Оџакот, Одвод Вентилатор За Камин За Скара,

DEN 1384.00

Достапно.

Забелешка!!!Работниот напон на производот е 190-230 V И се користи вентилаторот за влечење предизвикан од камин, оставајќи два краја на жицата за поврзување со изворот на енергија. Излезната температура на вентилаторот на огништето не треба да надминува 60 степени.Во спротивно, индуцираниот вентилатор за влечење ќе биде изгорен. Многу е погоден за додатоци за камини.Вентилаторот за влечење предизвикан од камин генерира аспирација и предизвикува брз издув на испарувањата за да спречи испарувањата лесно да излезат од оџакот поради лошиот оџак.Не само што чадот ќе се преземе брзо, туку има и одлични перформанси. Лесен за инсталирање, многу тивок, погоден за повеќето видови камини и не бара инсталација на професионални техничари. За време на инсталацијата или отстранувањето, исклучете го напојувањето за да избегнете електричен удар. Најкористен и најпрепознатлив евакуатор на чад во системите за екстракција на пушење.Благодарение на класичниот систем, се добива идеална рамнотежа помеѓу леснотијата на инсталација и безбедноста на користењето, благодарение на високиот квалитет, следејќи ги најтешките параметри на Европската сертификација.Тежина на производот : 2,4 kg Voltage : 190-240 VColor : слика color Note1. Домашниот камин прифаќа индуциран вентилатор за влечење и излезната температура не смее да надмине 60 степени.Во спротивно, индуцираниот вентилатор за влечење ќе се оштети.Инсталирајте го кабелот за напојување со бакарна жица од најмалку 0,5 квадрати2. За време на инсталацијата или отстранувањето, исклучете го прекинувачот за напојување за да избегнете електричен удар.3. Интерфејсот со уредот за евакуација на чад мора да биде фиксиран со водоотпорна изолациона лента.4. Инсталирањето на интерфејсот со каминот мора да биде стабилно и интерфејсот мора строго да се интегрира со каминот за да се добие најдобар ефект.5. Кога индуцираниот вентилатор за влечење ќе престане да работи, обрнете внимание на искоренувањето на чадот што предизвикува излегување на пушењето.6. Евакуаторот за чад е поставен на огништето.Аспираторот за чад мора да биде повеќе од 6 метри од изворот на пожар, инаку индуцираниот вентилатор за влечење ќе биде изгорен.Температурата на огништето не може да го изгори изолациониот слој на кабелот за напојување.Вклучен пакет1 * индуциран вентилатор за снимање.

Детали

Избор на клиенти